În următoarele articole voi analiza fiecare grupă în parte, voi discuta despre echipele care sunt prezente, rosterul lor și care sunt predicțiile pentru cine se va califica în faza eliminatorie. Începem, astfel, cu Worlds 2017 – Grupa A, una dintre cele mai complicate grupe.

1. Edward Gaming (LPL)

EDG roster
loleSports
 • Top: Mouse
 • Jungle: Clearlove7
 • Mid: Scout
 • AD Carry: iBoy
 • Support: Meiko
 • Substitute: Audi (Top)
 • Coach: NoFe

Edward Gaming vine la Worlds ca reprezentanta numărul unu din China (LPL). Este una dintre cele mai de succes echipe din China. Cu trofeul din 2017, LPL Summer Split au ajuns la 5 Split-uri câștigate în China. Echipa are, de asemenea, 5 Demacia Cups câștigate și este singura echipă, în afară de SKT, care a câștigat MSI (în 2015). Acest group stage draw, deși i-a pus în aceeași grupă cu SKT, i-a pus și versus ahQ, cu care sunt deja familiarizați. De altfel, la Worlds, EDG a fost în aceeași grupă cu ahQ de 3 ori.

Una dintre problemele la echipa EDG este faptul că iBoy este un rookie, are în total, în toată cariera lui profesionistă, 22 de meciuri jucate. Are norocul să fie pe lane cu Meiko, un support care a intrat în Top 10 al jucătorilor anul acesta. Însă, la prima lui prezență la un turneu internațional va da peste Bang și Wolf de exemplu, dublii câștigători ai Worlds. Mouse de asemenea are destul de multe probleme în matchup-uri cu carry top laners și de multe ori pierde lane-ul destul de repede. Scout este într-o formă foarte bună, a fost MVP-ul finalei din LPL versus RNG. El va fi pe departe principalul carry in EDG. Clearlove7 a avut un Worlds 2016 foarte slab și trebuie să își ridice nivelul. Problema e că are un champion pool destul de limitat în aceste patch-uri.

2. SK Telekom T1 (LCK)

SKT Roster
loleSports
 • Top: Huni
 • Jungle: Peanut
 • Mid: Faker
 • AD Carry: Bang
 • Support: Wolf
 • Substitute: Blank (Jungle)
 • Coach: cCarter / KkOma

Tot în grupa A îi vom avea pe campionii en-titre, echipa cu cele mai multe victorii pe scena internațională, SKT. 2017 a fost un an foarte bun pentru SKT, în ciuda faptului că nu au câștigat Summer Split-ul. Au câștigat Spring Split-ul relativ ușor, pierzând doar 2 meciuri și învingându-i pe KT Rolster in Finală cu 3-0. După au reușit să câștige MSI după o Finală versus G2 (3-1) și au luat locul 2 la Rift Rivals (ca și regiune).

În Summer Split au avut o serie de probleme. S-au făcut mai multe modificări în cadrul echipei, Huni a fost trecut ca și substitute și Untara a trecut titular. La fel, în junglă, Peanut a fost înlocuit cu Blank. De altfel, cu cei doi titluari, SKT a avut sub 50% win rate.

La Worlds au ales să îl aducă pe Huni ca și titular și pe Blank ca și subsitute. Dacă s-au rezolvat problemele din Summer Split este o decizie bună, un substitute în junglă are mai mult impact ca și un substitute pe Top de exemplu. Acest lucru s-a observat anul trecut, când Bengi era substitute la SKT. Faker este în continuare cel mai bun jucător din lume și are cea mai mare experiență pe scena internațională dintre toți jucătorii. Bang și Wolf sunt un bot lane foarte puternic, cu experiență și se vor descurca fără nici o problemă în orice 2v2. Semnele de întrebare rămân când vine vorba de Top lane si de Junglă.

Marele plus însă la SKT, după cum am specificat și în anii anteriori, este coaching staff-ul. KkOma este cel mai bun Coach pe scena profesionistă de ani buni și cu ajutorul lui cCarter reușesc să transforme SKT în cea mai bună echipă de BO5-uri din lume.

3. ahQ (LMS)

ahQ roster
loleSports
 • Top: Ziv
 • Jungle: Mountain
 • Mid: Chawy
 • AD Carry: AN
 • Support: Albis
 • Substitute: Westdoor (Mid)
 • Coach: Greentea

ahQ este una dintre cele mai vechi echipe de pe scena profesionistă. Anul acesta va fi a patra lor apariție la Worlds. În 2017, ahQ a avut probabil unul dintre cei mai slabi ani, calificându-se la Worlds datorită punctelor acumulate în Spring și Summer Split. Majoritatea oamenilor nu se așteptau nici măcar să ajungă în finală în Summer Split. Au terminat cu un record de 9-5 în Summer Split (pe locul 4) și au pierdut în finala versus Flash Wolves cu un scor de 3-0.

Punctul forte al celor de la ahQ rămâne Ziv pe top lane. Mountain încă este un jungler bun, care poate pune presiune pe restul lane-urilor, dar pe restul lane-urilor ahQ are probleme mari. Pe mid lane sunt 2 jucători, Chawy și Westdoor și încă nu se poate spune că unul dintre ei a devenit titular incontestabil. Totul depinde de sinergia pe care o au cu Mountain. Westdoor are o sinergie mai bună de exemplu, dar din punct de vedere mecanic, Chawy este mai bun. Pe bot lane, AN are unul dintre cele mai slabe KDA-uri din LMS și este în urmă și când vine vorba de CS / minute sau Gold / minute. Va fi foarte greu pentru ahQ în acest an, dar, fiind vorba de BO1-uri, orice se poate întâmpla.

4. Cloud9 (NA LCS)

C9 roster
loleSports
 • Top: Impact
 • Jungle: Contractz
 • Mid: Jensen
 • AD Carry: Sneaky
 • Support: Smoothie
 • Substitute: Ray (Top)
 • Coach: Reapered

O dată cu victoria împotriva celor de la CLG din Regional Qualifiers, C9 s-a calificat pentru a 5-a oară la Worlds. Din 2013 încoace, de când s-au înființat, au reprezentat America de Nord la Worlds de fiecare dată. După un Spring Split foarte bun, în care au terminat pe locul 2, a urmat un Summer Split foarte slab. Au terminat pe 4 în Summer Split și au fost eliminați în Playoff în sferturi de către Team Dignitas (3-1). Au avut noroc cu punctele adunate în Spring Split și s-au calificat direct în finala Regional Qualifiers unde au reușit să îi învingă pe cei de la CLG. În Play-In stage, C9 și-au câștigat ușor grupa cu un record de 4-0, după care au învins echipa Lyon Gaming cu scorul de 3-0 pentru a se califica în grupele principale.

C9 și-a modificat puțin strategia față de sezoanele anterioare, când principala vioară în echipă era Jensen și majoritatea resurselor erau îndreptate spre mid lane. În acest an Impact a avut unul dintre cele mai bune sezoane ale sale din NA, având al doilea Damage / minute dintre toți top lanerii. Sneaky a devenit carry-ul celor din C9, având un KDA de 5. Contractz a fost destul de constant în junglă, dar per total, nimic nu transmite încredere când vine vorba de C9. Dacă anul trecut au fost singura echipă din NA care a ieșit din grupe, anul acesta va fi foarte dificil pentru C9.

Predicții clasament final

O statistică interesantă: până acuma, la Worlds, în grupe în care au fost atât o echipă din LCK cât și o echipa din LPL, cel mai greu a fost ca o echipă dintr-o altă regiune să se califice mai departe. S-a întâmplat doar de 2 ori, anul trecut C9 s-a calificat dintr-o grupă în care erau SKT și iMay și acum 2 ani Origen s-a calificat dintr-o grupă în care erau KT Rolster și LGD Gaming. Dar, dat fiind faptul că vorbim de SKT și de reprezentanta numărul 1 din LPL, nu cred că vom avea parte de o surpriză în acest an. Luând în calcul performanțele echipelor din 2017, roster-ul lor, matchup-urile, posibilul clasament final va arăta astfel:

 1. SK Telekom T1
 2. Edward Gaming
 3. Cloud9
 4. ahQ

Consider că C9 va lupta pentru locul 2 în grupă, dar EDG are cele mai mari șanse. ahQ pe de altă parte, cu toate problemele din cadrul echipei nu cred că vor lua un singur meci în această grupă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.