După cum bine ați observat, evenimentul Arcade 2017 a început! Odată cu el, RIOT ne-a pregătit o mulțime de surprize. Avem noi misiuni, s-a implementat Arcade Mode pe Summoner’s Rift, iar mult îndrăgitul AR URF este din nou live. Seturile Chroma, pentru două skinuri din seria Arcade, au fost lansate și ele pentru a sărbători acest eveniment. Skinurile chroma se pot cumpăra individual, unul câte unul, sau tot setul, beneficiind de o reducere.

Arcade Corki

arcade-corki

Battle Boss Blitzcrank

arcade-blitzcrank

Suntem siguri că, pe cât sunteți de încântați, pe atât sunteți curioși în legătură cu ele. Din acest motiv, ne-am propus să abordăm tema seturilor chroma și să răspundem celor mai frecvente întrebări pe acest subiect.

Seturile Chroma – ce sunt?

Asemenea skinurilor, seturile chroma au fost implementate pentru a face mai plăcută experiența League of Legends. Fiecare jucător are propria-i personalitate și propriile preferințe în materie de culori sau texturi. Skinurile și chroma-urile sunt menite să se adapteze stilului vostru și pentru a vă încânta vizual.

Care e diferența dintre skin și chroma?

Pe de o parte, skinurile schimbă cu totul înfățișarea unui campion, conferindu-i o anume poveste sau tematică; pe de altă parte, chroma-urile schimbă doar culorile și texturile unui skin. Luăm ca exemplu skinul Safari Caitlyn și chroma-urile standard ale lui Caitlyn:

safari-caitlyn

standaard-caitlyn

Pot cumpăra chroma-uri pentru un campion/skin pe care nu-l dețin?

Din păcate, acest lucru nu este posibil.

De ce unele chroma-uri sunt mai scumpe decât altele?

Chroma-urile vin în seturi (bundles) pe un anume skin, iar numărul acestora poate diferi de la un set la altul. Cu cât acesta conține mai multe chroma-uri, cu atât prețul individual pe chroma va fi mai mic. Astfel, reducerea va fi mai mare pentru cumpărarea întregului pachet. Aceasta este lista reducerilor:

Câte chroma-uri conține setul Preț individual pe chroma Prețul întregului set
3 195RP 585RP
4 195RP 780RP
5 195RP 975RP
6 185RP 1110RP
7 175RP 1225RP
8 165RP 1320RP
9 155RP 1395RP
10 145RP 1450RP

De ce îmi apare că un set ar costa mai mult decât în tabelul prezentat mai sus?

Deoarece nu deții campionul/skinul pentru care este făcut chroma-ul respectiv. Atunci, prețul include campionul și/sau skinul în set, după cum putem vedea:

lucian-prime-chroma-pack dragon-fist-lee-sin-duel-chroma-pack

Pot să fac cadou/să primesc cadou chroma-uri?

Această opțiune a fost, cândva, activă, însă acum nu mai este posibil. Se putea primi cadou chroma pe un skin deja cumpărat, dar, skinurile pot fi rambursate numai în limita permisă. Dacă un skin a fost returnat, atunci chroma-ul primit cadou pentru el nu mai era activ. RIOT vrea să prevină acest lucru;  din acest motiv, a renunțat la opțiunea de a face cadou chroma-uri. De asemenea, acestea nu pot pica din Mystery Gifts. Întrucât prețul unui Mystery Gift este mai mare decât cel al unei chroma, acest lucru nu ar fi fost rentabil.

Chroma-urile pot fi rambursate?

Ca și skinurile, chroma-urile individuale pot fi returnate în limita tokenurilor de ramburs disponibile. Fiecare cont beneficiază de 3 tokenuri cu ajutorul cărora se pot rambursa atât campioni, cât și skinuri sau chroma-uri cumpărate. Rambursarea se poare realiza doar în cazul în care acestea au fost cumpărate, nu și în cazul cadourilor. Tokenurile nu sunt valabile nici dacă doriți să returnați un pachet chroma. Pentru aceasta este nevoie să trimiteți un ticket la RIOT Player Support prin care să cereți ajutor în acest sens. După ce vi se va prelua cererea, veți pierde un token de ramburs.

Dacă pot să cumpăr skinuri în champion select, este posibil același lucru și cu seturile chroma?

Nu. În champion select poți doar să îți alegi unul dintre chroma-urile deținute pe campionul ales, după cum vedem în imagine:

morgana-chroma

Odată ce dețin o chroma, se va observa în splash art-ul din loading screen?

Nu. Din nefericire, chroma-urile nu se pot vedea în splash art, ci doar pe parcursul jocului.

Cum pot vedea ce chroma-uri dețin?

Spre deosebire de skinuri, nu putem vedea chroma-urile deținute tot în categoria Collection, pentru fiecare campion în parte. Pentru asta este nevoie să intrăm în Store – Skins – Chromas și să marcăm opțiunea „Show owned”.

Actualele seturi chroma pot beneficia de reduceri, în timp?

Da, lunar apar noi chroma-uri. Întâi, ele for beneficia de reduceri RP la câteva luni după lansare. Finalmente, după cel puțin 5 luni de la momentul lansării lor, vor putea fi cumpărate și cu IP. Acest lucru, însă, va fi numai pentru o perioadă limitată, ce o va anunța RIOT. Chroma-urile vor beneficia, asemenea skinurilor, de reduceri timpurii, la 4-6 luni de când se lansează. Ele vor fi anunțate odată cu lista lunară a skinurilor și campionilor ce urmează să beneficieze de reduceri.

Când au loc reducerile la seturile chroma?

RIOT a anunțat că avem ocazia să achiziționăm chroma-uri cu IP de două ori pe an. Practica aceasta există din august 2016, iar ultima dată când s-au organizat astfel de reduceri a fost în martie 2017. Oare următoarea serie de reduceri va avea loc spre sfârșitul anului ?

Cum pot cumpăra chroma-uri cu IP?

Pe parcursul promoției, acestea se vor găsi în Store, la categoria Skins, subcategoria Chromas. În mod normal, modalitatea lor de cumpărare apare doar prin RP; însă, în perioada promoției, va apărea și o a doua opțiune, prin 2000 IP.

store-subcategoria-chromas

Ce skinuri pot fi cumpărate cu IP?

Doar cele care au fost lansate de cel puțin 5 luni pot beneficia de această ofertă. Totodată, skinurile care s-au putut cumpăra cu IP în ultima serie de reduceri nu vor fi incluse și în următoarea. Chroma-urile care au putut fi obținute prin IP ultima dată au fost pe: High Noon Yasuo; Shockblade Zed; Arcade Miss Fortune; Warring Kingdoms Xin Zhao; Cottontail Teemo; Debonair Ezreal; Mecha Malphite; Battle Bunny Riven; Lunar Goddess Diana; Dunkmaster Darius. Ceea ce înseamnă că, la următoarele reduceri, acestea nu mai pot fi cumpărate cu IP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.