Riot Games revine cu Ornn, un nou campion destinat să fie jucat pe top, dar, cel mai probabil, va fi văzut în rolul de support.

Colaj Abilități Ornn

Este cel mai broken campion văzut de mine în ultimele sezoane dintr-un singur motiv: pasiva sa (la care voi reveni imediat).

Povestea

Ornn este un semi-zeu singuratic care trăiește sub un vulcan străvechi, având grijă de cazane cu piatră topită, cu care creează obiecte de neîntrecut.

Acesta simte că ființe divine doresc să se amestece din nou în lumea muritorilor, ceea ce-l fac pe Ornn fierarul de care Freljordul și restul lumii au nevoie pentru câștigarea războiului ce va urma.

Abilități

Pasivă

  1. Fierar neobosit: Ornn poate cumpăra iteme din shop de oriunde pe mapă atâta timp cât acesta nu se află în combat.
  2. Maestru făurar: Ornn și coechipierii săi au acces la anumite upgrade-uri pentru iteme. Fiecare coechipier are acces la 1 upgrade.

Această pasivă este motivul pentru care Ornn ar putea fi extrem de puternic dacă nu va primi anumite limitări.

  1. Cumpărarea de iteme fară a se întoarce în bază înseamnă că nu va pierde XP stând permanent pe lane.
  2. Mereu va avea avantaj în atribute din cauza itemelor în plus.
  3. Teoretic ar putea cumpăra poțiuni oricând ar dori, ceea ce ar face tradingul cu el aproape imposibil.

Q: Erupție vulcanică

Ornn izbește pământul într-o linie dreaptă dând damage și încetinind inamicii. La capătul razei se formează un mini zid timp de câteva secunde.

W: Răsuflare de foc

Ornn devine imposibil de oprit, se apără cu un scut și suflă foc. Flăcările provoacă magic damage direct proporțional cu o porțiune din viața curentă a inamicului. Inamicii loviți de ultima rafală de foc devin „casabili”. Atacurile de bază ale lui Ornn aruncă în spate țintele „casabile”.

Dacă sunt în această formă, inamicii suferă damage bonus în valoare de o parte din viața maximă când sunt loviți de efecte de imobilizare. De asemenea, efectele de imobilizare durează mai mult când sunt folosite asupra inamicilor „casabili”.

Acum putem face lejer un duș cât așteptăm să treacă Q-ul Morganei.

E: Asalt incandescent

Ornn se năpustește înainte, dând damage inamicilor prin care trece. Dacă se lovește de teren în timpul năpustirii, impactul creează o undă de șoc ce dă damage și aruncă în sus inamicii.

Această abilitate distruge terenul creat de jucători. (ex: Anivia W, Jarvan R, Trundle E)

Poate fi folosită în combinație cu terenul creat pe Q.

R: Invocație

Invocă un spirit elemental masiv în locația-țintă. Apoi, aceasta călătorește spre el cu viteză tot mai mare. Inamicii peste care trece spiritul suferă damage magic și devin „casabili”.

Ornn poate refolosi această abilitate pentru a se năpusti spre inamic. Dacă lovește spiritul elemental în timpul năpustirii, îl va redirecționa. După aceea, spiritul redirecționat va arunca în sus inamicii loviți, provocându-le același damage ca înainte și făcându-i să devină „casabili”.

Cum să joci Ornn:

Lui Ornn îi place să facă lucrurile de unul singur. Nu suportă să se târguiască cu negustorii din Rift, așa că-și creează propriile obiecte. Dacă nu-și poate arunca în sus inamicii, lovindu-i de zid cu „Asaltul incandescent”, atunci aduce zidul la ei cu „Erupția vulcanică”.

Pe câmpul de bătălie, Ornn este un adevărat conducător. Își inițiază luptele când vrea și cum vrea prin „Invocație”, apoi se năpustește în mijlocul adversarilor, arzându-i și devastându-i cu o forță titanică.

Sfaturi

Puterea lui Ornn de a rămâne pe culoar este de neegalat, datorită abilității sale de a-și crea iteme noi fără a se reîntoarce în bază. Cei care-l aleg vor avea de câștigat dacă-și analizează din timp opțiunile de obiecte de la începutul jocului, pentru a-și făuri apoi rapid exact lucrurile de care au nevoie pentru a-și contracara adversarul de culoar.

Din moment ce aliații lui Ornn își pot construi una dintre îmbunătățirile sale unice de obiecte, e clar că vor avea mai multe de făcut cu aurul decât adversarii lor.

Ceilalți campioni care pot crea teren (Trundle, Azir) au o sinergie extrem de bună cu el, din moment ce, atunci când lovește structurile create de jucători cu „Asaltul incandescent”, Ornn va arunca în sus inamicii. În mod similar, aliații precum Poppy și Vayne își pot ameți adversarii lovindu-i de coloana creată de „Erupția vulcanică”.

Skinuri

Clasic

Splash 01 Ornn

Thunder Ornn

Splash 02 Ornn

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.