League of Legends World Championship sau, pe scurt, Worlds a ajuns la a șaptea ediție. Este cel mai important turneu din League of Legends, unde participă cele mai mari echipe și cei mai mari jucători. Ochii întregii comunități de League of Legends se îndreaptă asupra acestui turneu, fiecare având preferințe diferite când vine vorba de echipele calificate. Până acum, Worlds a fost dominat de echipele din Coreea de Sud care au câștigat ultimele 4 ediții. Marii câștigători sunt SK Telecom T1, care au 3 trofee Worlds (sezoanele 3, 5 și 6). Prima ediție a fost câștigată de Fnatic, din Europa, iar a doua de Taipei Assassins din Taiwan.

Worlds trophy
ESPN

Locație Worlds 2017

Pentru prima dată în cele 7 sezoane, Worlds se va ține în China, una dintre cele mai importante regiuni la nivel profesionist. Echipele din China (LPL) sunt considerate printre cele mai bune din lume, după cele din Coreea de Sud (LCK). Au terminat de două ori pe locul 2 la Worlds (în sezonul 3 – 2013 și în sezonul 4 – 2014), au câștigat MSI (Mid-Season Invitational) în 2015 și au printre cei mai mulți fani la nivel global.

De-a lungul a 43 de zile, turneul se va ține în 4 locații diferite și se preconizează a fi cel mai mare eveniment Worlds de până acum. Locațiile vor fi următoarele:

 1. Wuhan Sports Center Gymnasium (13.000 locuri) – atât Play-In Stage, cât și Grupele Principale
 2. Guangzhou Gymnasium (10.000 locuri) – Sferturile de Finală
 3. Shanghai Oriental Sports Center (18.000 locuri) – Semifinalele
 4. Beijing National Stadium (80.000 locuri) – pentru a doua oară în istorie, finala League of Legends Worlds se va ține pe un stadion (după sezonul 4, când finala s-a ținut pe Seoul World Cup Stadium în Coreea de Sud). Stadionul Național din Beijing (sau Cuibul de Pasăre) este unul dintre cele mai cunoscute stadioane la nivel global și va atrage, mai mult ca sigur, cea mai numeroasă asistență la un meci de League of Legends din istorie (în sezonul 4 au asistat 40.000 de oameni la finală).
Beijing Stadium
Wikipedia

Echipe calificate la Worlds 2017

Anul acesta, Riot Games a luat decizia de a include mai multe regiuni decât până acum. Astfel, vom avea echipe din următoarele regiuni:

 • Coreea de Sud (LCK) – 3 echipe (Longzhu Gaming, SK Telekom T1, Samsung Galaxy)
 • China (LPL) – 3 echipe (Edward Gaming, Royal Never Give Up, Team WE)
 • Europa (EU LCS) – 3 echipe (G2 Esports, Misfits, Fnatic)
 • America de Nord (NA LCS) – 3 echipe (Team SoloMid, Immortals, Cloud9)
 • Taiwan, Hong Kong și Macao (LMS) – 3 echipe (Flash Wolves, ahQ, Hong Kong Attitude)
 • Asia de Sud-Est (GPL) – 2 echipe (GIGABYTE Marines, Young Generation)
 • Brazilia (CBLOL) – 1 echipă (Team oNe eSports)
 • Comunitatea Statelor Independente (LCL) – 1 echipă (Gambit eSports)
 • Japonia (LJL) – 1 echipă (Rampage)
 • America Latină Nord (LLN) – 1 echipă (Lyon Gaming)
 • America Latină Sud (CLS) – 1 echipă (Kaos Latin Gamers)
 • Oceania (OPL) – 1 echipă (Dire Wolves)
 • Turcia (TCL) – 1 echipă (1907 Fenerbahçe Espor)
Qualified Teams
loleSports

Etape Worlds 2017

Avem 24 de echipe calificate la Worlds care se vor bate pentru cele 16 locuri din grupele principale. Etapele Worlds din acest an vor fi următoarele:

 1. Play-In Stage (23 septembrie – 29 septembrie) – Odată cu includerea noilor regiuni, s-a introdus și o etapă numită Play-In. În Play-In, 12 dintre echipele mai slab cotate vor juca pentru cele 4 locuri din grupele principale. Coreea de Sud (LCK) va avea toate cele 3 echipele calificate direct în grupele principale, datorită performanțelor din anii anteriori. În Play-In vor intra echipele din cele 8 regiuni noi (SPL, CBLOL, LCL, LJL, LLN, CLS, OPL, TCL) și a 3-a echipă calificată (3rd seed) din regiunile LPL, EU LCS, NA LCS și LMS. Vor fi 4 grupe de câte 3 echipe, se vor juca 2 BO1-uri (Best of 1) versus fiecare echipă din grupă. În a doua rundă, echipele de pe primul loc vor juca versus o echipă de pe al doilea loc din altă grupă, un BO5, pentru a determina cele 4 echipe care vor merge în grupele principale.
 2. Group Stage (5 octombrie – 15 octombrie) – Vor fi 4 grupe a câte 4 echipe (nu pot fi în aceași grupă două echipe din aceeași regiune). Se vor juca 2 BO1-uri versus fiecare echipă din grupă. Primele 2 echipe se vor califica în Knockout Stage. În situația unei egalități între echipe se va juca un tie-breaker.
 3. Konckout Stage (19 octombrie – 4 noiembrie) – Echipele calificate vor juca într-un bracket eliminatoriu cu BO5-uri (Best of 5 games). Vor fi Sferturi, Semifinale și Finala care va avea loc în 4 noiembrie.

Alte informații despre Worlds 2017

 • Prize pool-ul de anul acesta va urma sistemul înființat de anul trecut. Riot Games a pus la bătaie $2,130,000 drept premiu. Restul urmează a fi completat de către fani, prin achiziționarea de skin-uri în perioada Worlds. Anul trecut, premiul a ajuns la $6,700,000, dintre care 40% au mers către echipa câștigătoare (SK Telekom T1).
 • Viewership-ul finalei a crescut constant în ultimii ani, de la 32 de milioane de viewers în 2013 (cu 8.5 milioane de viewers în același timp), la 43 de milioane de viewers (cu 14.7 milioane de viewers în același timp) anul trecut. Anul acesta, fiind în China, deci mult mai accesibil ca și program pentru chinezi, se așteaptă să se depășească 46 de milioane de online viewers (record stabilit la IEM World Championship 2017, la CS:GO).
 • În situația în care SKT va câștiga și în acest an, Faker va fi singurul care va avea 4 trofee Worlds. Astfel, Faker își va confirma statutul de cel mai bun jucător din istoria acestui joc. La fel, dacă SKT va câștiga, antrenorul lor, kkOma ar deveni și el campion pentru a 4-a oară în istorie.
 • Întregul turneu Worlds se va juca pe patch-ul 7.18. Acest lucru e diferit față de turneele din cadrul fiecărei regiuni, unde patch-urile se schimbă mult mai des. Astfel, echipele nu trebuie să se adapteze la schimbări în meta.
 • Piesa oficială Worlds 2017 se numește „Legends never die” și a fost creată de echipa muzicală a Riot Games, în colaborare cu formația pop-rock Against the Current.
 • Toate meciurile Worlds 2017 vor putea fi vizionate online pe mai multe platforme. Pentru Europa recomandăm Twitch sau YouTube.
Chase your legend
loleSports

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.