Scena de Overwatch românească este în plină ascensiune, iar pentru a încununa eforturile constante ale comunității de a deveni competitori din ce în ce mai puternici, cei de la IDM eSports au pus bazele unui concurs de 3v3 lockdown elimination, intitulat IDM Overwatch League.

Concursul va cuprinde 4 etape de calificare și o etapă de playoffs pentru cele mai bune 8 echipe, fiind premiate echipele care, în urma jocurilor din playoffs, au reușit să se claseze pe primele 3 locuri.

Regulament

Regulamentul poate fi găsit pe site-ul oficial IDM eSports, la acest link.

PREMII

Premiu locul I
36 ore IDM eSports (3 X 12 ore)
900 RON (3 x 300 RON)

Premiu locul II
24 ore IDM eSports (3 X 8 ore)
600 RON (3 x 200 RON)

Premiu locul III
12 ore IDM eSports (3 X 4 ore)
300 RON (3 x 100 RON)

Etapele de calificare

Etapele se desfășoară în fiecare sâmbătă, de la ora 16:00, toate jocurile fiind transmise și comentate live pe YouTube.

Din data de 17 iunie au început oficial calificările pentru LAN; următoarele etape se vor desfășura în datele de 24 iunie, 1 iulie și 8 iulie.

Echipele care câștigă oricare dintre cele 4 etape de calificare au asigurat un loc în playoffs. Pentru completarea celorlalte 4 locuri disponibile s-a implementat un sistem de puncte pentru cei care participă și încheie pe locurile 2-16. În cadrul acestui sistem, locul 2 primește 4 puncte; locurile 3 și 4 primesc 3 puncte; următoarele 12 locuri primesc câte 1 punct.

Modul de joc: 3v3 Lockdown elimination. În cadrul Bo1-urilor (până în semifinale) va fi banată o mapă de către fiecare echipă; din cele 2 rămase va fi aleasă una aleatoriu. Pe de altă parte, în cadrul Bo3-urilor (semifinale), din map pool (Black Forest, Castillo, Ecopoint:Antarctica și Necropolis), vor fi alese 3 hărți în mod aleatoriu, prin intermediul random.org. În finală se vor juca toate mapele, iar dacă se ajunge la scorul de 2-2 se va alege o hartă aleatorie, prin intermediul aceluiași randomizer.

Playoffs

În data de 15 iulie va avea loc etapa de playoffs, în cadrul unui eveniment care va cuprinde și un View Party al jocurilor desfășurate în acea zi la Overwatch World Cup; în unul dintre aceste meciuri se va juca și naționala României.

Pentru Bo3-uri (sferturi și semifinale) și Bo5-uri (finala) se aplică, pentru alegerea mapelor, aceleași reguli ca în cazul etapelor.

Cine se poate înscrie?

Jucători de orice skill rating se pot înscrie, dacă au atins cel puțin level 25. Înscrierile se fac doar pe bază de echipă, de către căpitan, el fiind cel care va avea contact permanent cu organizatorii.

Dacă te-ai înscris cu o echipă, va trebui să continui cu aceea pe durata întregului concurs; ceea ce înseamnă că nu te poți prezenta la fiecare etapă cu altă echipă, indiferent de motivele care stau în spatele acestei decizii.

Unde mă pot înscrie?

Dacă ai deja 2 prieteni cu care vrei să joci, tot ce trebuie să faci este să completezi formularul aferent etapei la care vrei să participi. Aceste formulare se găsesc la acest link, la secțiunea „Înscriere”. Dacă ești solo, dar ai vrea să participi, te invităm să îți găsești coechipieri pe discordul Overwatch România (invitaţie).

Acestea fiind spuse, așteptăm să vă înscrieți în număr cât mai mare și sperăm să vă distrați în cadrul acestei competiții.

Până la următoarea citire sper să aveți jocuri cât mai lipsite de troli/leaveri.

Peace and love <3

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.